Stemme og stillhet! Slipp stemmen fri!

2. -4. Mars kan du igjen få mulighet til å jobbe med deg selv gjennom å utforske din egen stemme.

Å utforske din egen stemme kan påvirke dine tanker om deg selv. Vi kan også bruke stemme som et verktøy til å komme inn i stillheten.

 

De fleste har et større spekter i stemmen både når det gjelder tonehøyde og kraft, enn det de er klar over. Enkle bevegelser kan gi stemmen bedre støtte i kroppen og hjelpe den til å folde seg ut. Stemmen vår er like individuell som vårt eget fingeravtrykk. Meditasjon, mantra, tibetanske syngeboller, symboler fra drømmer og toning er gode hjelpere for å styrke kontakten til våre indre ressurser. Når vi lytter innover, speiler det seg utover.

 

Tilnærmingen er inspirert av både østlig og vestlig sangtradisjon. I indisk sangtradisjon navngis intervallene (relasjon/avstand mellom to toner) når en synger. Ulike intervall ut fra en grunntone kan knyttes til forskjellige kvaliteter f.eks. det feminine og det maskuline. På samme måte som vi som barn lærte å skille mellom ulike farger, kan vi litt etter litt lære å skille mellom ulike toner. Sammen utforsker vi grunntrinnene i dette.

 

Det legges vekt på å få frem de individuelle kvalitetene i stemmen til deltagerne. Det handler ikke om å synge pent, men å åpne opp for stemmen. Sang kan lindre stress og uro, virke oppkvikkende og hjelpe oss til å få bedre kontakt med egen kreativitet og glede. Å utforske stemmen kan hjelpe deg å finne ditt uttrykk, din vei. Sang også være del av en spirituell praksis. Når du lytter til din egen stemme, hva er det du hører?

 

Har du alltid hatt lyst til å synge, eller synes du at det er litt skummelt? En trenger ikke ha noen forkunnskaper i sang for å være med på kurset.

 

Tid: Fredag 18-21. Lørdag og søndag 10-17. Det blir en times lunsjpause midt på dagen.

 

Kursleder er Kari Helena Skogseid. Hun driver alternativmedisinsk praksis og kurssenter med sang, meditasjon og drømmetolkning i Bergen. Kari Helena har gått på Complete Vocal Institute i København og deltatt på kurs hos den franske sangeren Gilles Petit i en årrekke. Fortiden tar hun lærerutdannelsen til The Naked Voice i England. Kari Helena er utdannet klassisk homeopat, og har deltatt på ulike kursrekker innen meditasjon, energiforståelse, selvutvikling hos bl.a. Bob Moore og Audun Myskja. Du finner mer informasjon på www.stemme-og-stillhet.no

 

Pris kr 2500 ved påmelding og innbetaling av hele beløpet innen 31. september.
Kr 2700,- fra 1.oktober. Depositum kr 900,- returneres ikke ved en eventuell avbestilling.
Ved avmelding før 17. nov. får du kursavgift minus depositum i retur. Fra og med 17. november får du dessverre ikke noe i retur.

 

 

Påmeldingsfristen er 21. November.

Vi utsetter påmeldingsfristen til mandag 27. november, så meld deg gjerne på i dag😀

Kursarrangør og praktisk organisator er Aud Nathalie Aksetøy Fodnes

Påmelding og praktisk informasjon: post@kreativitetsrommet.net eller 41449850

Kurset holdes på Kreativietsrommet på Speiderhuset i Brumunddal, Mausetvegen 18.

 

 

Har du spørsmål til selve kurset kan du nå Kari Helena på info@fristemme.no eller tlf. 55325530

Se også www.stemme-og-stillhet.no

 

Velkommen!